Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Roxfort

 A Roxfort története:

A Roxfort 1006-ban alapult, Griffendél Godrik,Hugrabug Helga,Hollóháti Hedvig és Mardekár Malazár által.Szerettek volna egy iskolát,ahová varázs képességeggel ellátott gyerekek járnak. Az alapitás dátuma nem véletlen volt Hollóháti Hedvig aki minközülük a legokosabb volt pontosan kiszámolta az alapitás évét. A Roxfort alapköveit a négy varázsló Március 21-én rakták le. Egy évig épitkeztek ,azután ellátták a Roxfortot mugliriasztó , dehopponálást és hopponálást gátló varázslatokkal. A Roxmorts már akkor is létzett.

A Roxfort házai:

A Roxforotot négy ház alkotja . Ezeknek fontos szerepük van a diákok életében,hiszen hetedéves koroig a házuk diákjaival fognak élni. A beosztás év elején (szept.1.-én) történik. A hires Teszlek Süveg ossza be az újjonann érkezett diákokat valamelyik házba,tulajdonságaik alapján. A kivánságaikat is figyelembe vesszi(pl. ha valaki a griffendél -be szeretne kerülni a Teszlek Süveg valószinüleg oda ossza be).

Griffendél:

Alapitó:Griffendél Godrik

Házvezető:Minerva Mcgalagony

Tulajdonságok: bátorság,elszántság,nemes lelkűség

Szellem: Félig Fej nélküli Nick

 

Hugrabug:

Alapitó: Hugrabug Helga

Házvezető: Pompona Bimaba

Tulajdonságok: türelmesség, békesség,igazságoság

Szellem:Pufók Fráter

Hollóhát:

Alapitó:Hollóháti Hedvig

Házvezető:Filius Flitwick

Tulajdonságok:esszeség,bölcsesség,okosság

Szellem: Szürke hölgy

Mardekár:

Alapitó: Mardekár Malazár

Házvezető:Perselus Piton ,később Horatius Lumpsluck

Tulajdonságok:ravaszság,becsvágyás

Szellem:Véres Báró

 

Mindennapok a Roxfortban:

A Roxfort diákjai szept. 1-én érkeznek a King's Cross-ra ahonannan a 9és háromnegyedik vágányról indul a Roxfort Exsspres. A Tanulók mindig kapnak levelet az új tankönyvek listájáról,amiket az Abszol útról vásárolnak meg. Miután a diák sereg leszállt a Roxmosrti állomáson az elsősők a tavon átcsónakázvan juttnak a kastélyba. A felsőbb évesek thresztrálok húzta hintón jutnak A Roxfortba. Megtörténik az elsősők beosztása,majd ünnepi lakoma veszi kezdetét. A diák az iskolában talárt viselnek és az Abszol úton vásárolt könyveikből tanulnak. A Roxfortban igen csak érdekes órák vannak ,amikre személy szerint én is szivesen járnék :).

A tantárgyak a következők:

 •  Mágia történet
 • Gyógynövény tan
 • Mugliismeret
 • jóslástan
 • számisztika
 • rúna ismeret
 • Bűbájtan
 • Átváltoztatástan
 • Bájitaltan
 • Sötét varázslatok kivédése
 • Varázslatos lények és gondozásuk

 

A Roxfrotban év végén minden diák vizsgázik a felvett tantárgyaiból( a rúna ismeret v. számmisztikanem kötelező tantárgyak). Ötödév végén a diákok pályaválasztási tanácsadáson vesznek részt és a szakmájuknak megfelelő tantárgyból kell RBF vizsgát tenniük. Hatdoévben és hetedévben a szakmájukank megfelelő tantárgyakat folytatják tovább. Hetedév végén leteszik a RAVASZ fokozatú vizsgát(ez kb. olyan ,mint nekünk az érettségi).

 

A Roxfort hétköznapjai alapjába véve izgalamasak. Nem csak az órákról szólnak hanem sok más izgalamas dolgoról. Ilyen a kviddics,a szerelmi bonyodalamak, a gigantikus méretű házi feladatok. Amig Harry Potter az iskaloába járt sose múlt el úgy év ,hogy ne lett volna benne legalább egy kis izgalom.

 

roxfort_cikkbe.jpg